- dybdegående & kraftfuld effekt på både krop og sind.

Kranio-sakral terapi

Sanselig behandling

Du vil under behandlingen opleve mine hænders nænsomme, sansende og blide berøring, regulere og balancere forskellige strukturer omkring dit kranie, rygsøjle, bækken og korsben. Nervesystemet, som har sæde i disse områder, vil på denne måde reguleres

Kranio-sakral terapi

Bevægelighed

Cerebrospinalvæsken, som omslutter og ernærer hjernen og rygmarven vil opnå forbedret cirkulation, bevægeligheden i de enkelte kranieknogler vil blive friere, kraniets suturer vil afspændes, og blodcirkulationen til og fra nervesystemet vil optimeres

Aktivering af kroppens selvregulerende kræfter

Dette vil hen ad vejen støtte kroppens utrolige evne til at genoprette balance og vende tilbage til sin naturlige sundhedstilstand.

Med andre ord, reguleringen af nervesystemet vil brede sig som ringe i vandet videre ud til kroppens organer, blodkredsløb, hormonsystem, immunsystem muskler, knogler og væv. En transformerende proces skubbes i gang og kroppens selvhelbredende kræfter vil kunne aktiveres.

Behandlingernes blidhed og nænsomhed vil særligt påvirke den del af vores nervesystem, som er aktivt, når vi er i ro, nemlig det parasympatiske, som er en del af det autonome nervesystem. Derfor er det ikke ualmindeligt at komme til at opleve dyb afslapning, mens behandlingen foregår.

Måske du falder lidt hen oftest på en sådan måde, at du stadig sanser mine hænder og rummet omkring dig. Det vil bedst kunne beskrives som at svæve mellem at sove og at være vågen. Nogle oplever det sågar som en meditativ tilstand.

Måske vil du opleve, at din hovedpine aftager eller helt forsvinder, eller du vil opleve dig mere fri i nakken, skuldrene lettere, lænden mere smidig og at tankemylderet lægger sig.

I mine behandlinger kan også indgå blid bindevævsmassage, frigørelse af spændte triggerpunkter og aktivering af meridianer via akupunkturpunkter.

Hvad kan kranio-sakral terapi hjælpe dig med?

Er kranio-sakral terapi også for børn og teenagere?

Ja, børn og teenagere kan i høj grad også have stor gavn og glæde af kranio-sakral terapiens blide, nænsomme tilgang og dybe indflydelse på nervesystemet. I min klinik modtager jeg børn og teenagere fra 3-19 år. 

Kroppen som helhed og hjernen i særdeleshed er i en rivende udviklings og modningsproces igennem opvæksten fra spæd og til puberteten, hvor også større hormonelle forandringer indtræder, og kroppen begynder at ændre sig. Kroppen kan derfor også i perioder være særlig påvirkelig i forandringsprocesserne og have brug for støtte til at balancere og regulere sig.

Selve fødslen, leg og tumlen under opvæksten, som næsten uundgåeligt vil give fald og slag, kan give skævheder i kroppen og kraniet. Disse kan have behov for regulering.

I en tid hvor smartphones og computere bruges flittigt både i skolen og i fritiden kan uheldige kropsholdninger især omkring skuldre og nakken blive til alvorlige gener med behov for genopretning.

Kranio-sakral terapi

Hvad kan kranio-sakral terapi afhjælpe for børn og teenagere?

Har dit barn en diagnose indenfor autismespektret?

Med mine over 25 års erfaring indenfor specialpædagogikken har jeg særlige kompetencer i mødet med børn, som har udfordringer indenfor autismespektret. Og nu som kranio-sakral terapeut kan jeg bidrage med terapiens beroligende effekt på et overaktivt nervesystem, og ad den vej måske være med til at gøre hverdagen nemmere og mere overskuelig for børn med en autismediagnose.

Nervesystemet er udfordret, når man har autisme. Verden kan forekomme kaotisk med de mange sanseindtryk, vi dagligt bombarderes med, og for et barn med autisme er det en særlig stor udfordring at sortere sanseindtrykkene fra hinanden. Lyde og synsindtryk forekommer overvældende. Det er svært at begå sig socialt, at aflæse de sociale koder og forstå andres hensigter. Angsttilstande, søvnproblematikker og sanseintegrationsvanskeligheder er derfor ikke ualmindelige for et barn med en diagnose indenfor autismespektret.

Kranio-sakral terapiens dybe indvirkning på nervesystemet kan lige netop være det supplement, der skal til for at dit barn kan komme til at opleve en mere overskuelig og tryg hverdag i trivsel.